How I see cars

Renault решиха, че трябва да направят лак за нокти

Renault решиха, че трябва да направят лак за нокти

Конкурсът „Мис градска кола“ официално премина на следващото ниво. Вече не е достатъчно да си размер XS, с миловидно изражение и в цвят rouge. Renault решиха да смажат конкуренцията и да привлекат клиентки не с интересен дизайн, икономичен двигател или система за самопаркиране, а с лак за нокти.

Вече към вашето ново Twingo, което така и не дойде в България, може да си купите и лак в същия цвят: Dragée Blue, Flamme Red, Etoilé Black или Eclair Yellow. Естествено, Renault не са гребнали от кофата с боя, с която боядисват колата, а са поръчали на фирма да брандира шишенцата, отговарящи на цветовете на марката, но все пак са положили доста усилия само и само да подействат на суетната ни страна.

Вдъхновени от практичната, енергична и жизнерадостна природа на Twingo, Renualt предлага нещо, идеално за активните жени шофьори, които живеят в града и обръщат внимание на модата и външния си вид. Един всекидневен аксесоар, който комбинира стила на Renault с това да направи живота на собственичките на автомобили по-лесен. Заедно с De Blangy, дизайнерска козметика, Renault представи Twingo Nail Polish. Така гордите притежателки на Twingo ще могат да координират цвета на ноктите си с този на колата“, казват от Renault.

Явно тази идея не е звучала притеснително само на мен. Ако някога ме чуете да казвам (или прочетете да пиша), че лакът ми е в цвета на колата или имам нескопосано нарисувана емблема на BMW (само давам пример) на нокътя на безименния пръст, ви позволявам да ме ударите с твърд предмет по главата. Предположението, че жените избират колите си по цвета и държат повече на външния вид, отколкото на съдържанието, е меко казано обидно, и за да не се почувстваме толкова подценени от Renault, те добавят, че лакът може да се ползва за замазване на леки драскотини по колата.

От годините шофиране в София знам, че трябва да се спазва дистанция с коли, пълни с плюшени играчки, направи-си-сам-LED-светлини, Учебни, а вече и с лакирани. Merci beaucoup!

Малкото шишенце с емблема на Renault струва 8.90 евро и се продава в Atelier Renault eShop.

PS: Добре, де. Може би съм в неподходящ цвят настроение и идеята на Renault е маркетинг стратегия, която наистина ще им доведе нови клиенти. Какво разбирам аз… Все пак съм само жена.