Конкурсът „Мис градска кола“ официално премина на следващото ниво. Вече не е достатъчно да си размер XS, с миловидно изражение и в цвят rouge. Renault решиха да смажат конкуренцията и да привлекат клиентки не с интересен дизайн, икономичен двигател или система за самопаркиране, а с лак за нокти.

Вече към вашето ново Twingo, което така и не дойде в България, може да си купите и лак в същия цвят: Dragée Blue, Flamme Red, Etoilé Black или Eclair Yellow. Естествено, Renault не са гребнали от кофата с боя, с която боядисват колата, а са поръчали на фирма да брандира шишенцата, отговарящи на цветовете на марката, но все пак са положили доста усилия само и само да подействат на суетната ни страна.

„Вдъхновени от практичната, енергична и жизнерадостна природа на Twingo, Renualt предлага нещо, идеално за активните жени шофьори, които живеят в града и обръщат внимание на модата и външния си вид. Един всекидневен аксесоар, който комбинира стила на Renault с това да направи живота на собственичките на автомобили по-лесен. Заедно с De Blangy, дизайнерска козметика, Renault представи Twingo Nail Polish. Така гордите притежателки на Twingo ще могат да координират цвета на ноктите си с този на колата“, казват от Renault.

Явно тази идея не е звучала притеснително само на мен. Ако някога ме чуете да казвам (или прочетете да пиша), че лакът ми е в цвета на колата или имам нескопосано нарисувана емблема на BMW (само давам пример) на нокътя на безименния пръст, ви позволявам да ме ударите с твърд предмет по главата. Предположението, че жените избират колите си по цвета и държат повече на външния вид, отколкото на съдържанието, е меко казано обидно, и за да не се почувстваме толкова подценени от Renault, те добавят, че лакът може да се ползва за замазване на леки драскотини по колата.

От годините шофиране в София знам, че трябва да се спазва дистанция с коли, пълни с плюшени играчки, направи-си-сам-LED-светлини, Учебни, а вече и с лакирани. Merci beaucoup!

Малкото шишенце с емблема на Renault струва 8.90 евро и се продава в Atelier Renault eShop.

PS: Добре, де. Може би съм в неподходящ цвят настроение и идеята на Renault е маркетинг стратегия, която наистина ще им доведе нови клиенти. Какво разбирам аз… Все пак съм само жена.